Ciasta

ciasta-mix-2

Co trzeba wiedzieć o różnych rodzajach ciast?

  1. Ciasto francuskie pieczemy w temperaturze 250 stopni C, czas pieczenia 15-30 minut
  2. Kruche pieczemy w temperaturze 180-200 stopni C, czas pieczenia 20-30 minut
  3. Półkruche pieczemy w temperaturze 180-220 stopni C, czas pieczenia 20-30 minut
  4. Biszkoptowe pieczemy w temperaturze 160-180 stopni C, 15-30 minut
  5. Rolady biszkoptowe pieczemy w temperaturze 160-180 stopni C, czas pieczenia 15-20 minut
  6. Piaskowe pieczemy w temperaturze 160-200 stopni C, czas pieczenia 30-45 minut
  7. Piernik pieczemy w temperaturze 150-160 stopni C, czas pieczenia 45-60 minut
  8. Drożdżowe (zależnie od wielkości) 160-180 stopni C, czas pieczenia 15-50 minut